top of page

#10: Feedback


En mycket viktig del av ledarskapets kommunikation är Feedback och feedforward. Mina erfarenheter är att det är ett mycket eftersatt område. Det ligger helt enkelt inte för svensken att förmätet påstå att någon annan kan göra något på ett annat och eventuellt bättre sätt.


Det gör att vi helt enkelt har en kultur som i för hög grad, saknar feedback som en naturlig del av all samvaro. Vi är inte bra på att ge feedback och därför inte heller bra på att ta emot det heller. I min roll som innebandydomare och som instruktör för innebandydomare, är feedback en självklar ingrediens. Man gör en så kallad domarobservation som går ut på att ge feedback och hitta förbättringspunkter.


Under det att jag arbetade med det här kapitlet blev jag påmind och varse att jag inte är särskilt bra på feedback. Jag är inte dålig på att identifiera förbättringspunkterna – jag är dålig på att låta mina adepter resonera sig fram sitt eget recept på en förbättrad prestation. Detta är kopplat till en otålighet och det är inte så att min feedback inte fungerar – den är bara inte lika motiverande som när man själv får resonera sig fram till en analys och lösning. Jag får gå en kurs i det också.
Tills nästa avrapportering – må väl!


Måns Löfgren – Trip 22

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page