top of page

#12: Ledare eller chef?


Tittar jag tillbaka på livet så har jag drabbats av en del ledarskap som lämnat en del i övrigt att önska. Det är alltså med spänning jag tar mig an kapitlet som handlar om just detta.


Den gemensamma bedömningen är att inte många av de ledare jag fått uppleva, verkar anse att man behöver utbilda sig i ledarskap. Det kan vara individer som varit duktiga på själva ”hantverket” och befordrats till chef. Det är ju knappast troligt att man är bra chef för att man är den bäste säljaren. Man tappar således sin bäste säljare och kanske får en dålig chef på köpet – dubbelfel.


Avsnittet ger mig att cheferi är att bestycka verksamheten med resurser medan ledarskap är att måla upp en vision, skapa kultur, motivera och inspirera. Inte sällan behövs både och. Kanske skall därför ledarskapet bestå av två individer. Så gjorde man i fotbollslandslaget.


Lars Lagerbäck: Chef

Tommy Söderberg: Ledare
Tills nästa avrapportering – må väl!


Måns Löfgren – Trip 22

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page